POLITYKA PRYWATNOŚCI

Polityka prywatności strony internetowej www.3kancelarie.pl

  1. POSTANOWIENIA OGÓLNE
    1. Niniejsza Polityka Prywatności określa zasady przetwarzania i ochrony danych osobowych przekazanych przez użytkowników w związku z korzystaniem przez nich z usługi e-porada dostępnej na stronie www.3kancelarie.pl
    2. Administratorem danych osobowych udostępnionych przez użytkowników w ramach działalności strony internetowej www.3kancelarie.pl są:
      • Adwokat Anna Kozieł prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Kancelaria Adwokacka Adwokat Anna Kozieł z siedzibą w Katowicach przy ul. 3 Maja 5/2,
      • Adwokat Lidia Karpeta - Paluchiewicz prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Kancelaria Adwokacka Adwokat Lidia Karpeta - Paluchiewicz z siedzibą w Katowicach przy ul. 3 Maja 5/2,
      • Adwokat Barbara Król - Frąckiewicz prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Kancelaria Adwokacka Adwokat Barbara Król - Frąckiewicz z siedzibą w Katowicach przy ul. 3 Maja 5/2.
    3. Strona internetowa www.3kancelarie.pl realizuje funkcje pozyskiwania informacji o użytkownikach i ich zachowaniach w następujący sposób:
      1. poprzez dobrowolnie wprowadzone w formularzach informacje
      2. poprzez gromadzenie plików “cookies” 
  2. INFORMACJE W FORMULARZACH
    1. Serwis zbiera informacje podane dobrowolnie przez użytkownika.
    2. Dane w formularzu nie są udostępniane podmiotom trzecim inaczej, niż za zgodą użytkownika.
    3. Dane podane w formularzu e-porada są przetwarzane w celu wykonania internetowej usługi w zakresie udzielania porad prawnych oraz opracowywania projektów pism procesowych.
    4. Dane osobowe pozostawione w serwisie nie zostaną sprzedane ani udostępnione osobom trzecim, zgodnie z przepisami Ustawy o ochronie danych osobowych.
    5. Do danych zawartych w formularzu przysługuje wgląd osobie fizycznej, która je tam umieściła. Osoba ta ma również prawo do modyfikacji i zgłoszenia żądania zaprzestania przetwarzania swoich danych w dowolnym momencie.
    6. Administrator zastrzega sobie prawo do zmiany w polityce ochrony prywatności serwisu, na które może wpłynąć rozwój technologii internetowej, ewentualne zmiany prawa w zakresie ochrony danych osobowych oraz rozwój naszego serwisu internetowego. O wszelkich zmianach będziemy informować w sposób widoczny i zrozumiały.
  3. INFORMACJE O PLIKACH COOKIE
    1. Strona internetowa korzysta z plików cookies.
    2. Pliki (cookies) są plikami tekstowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika serwisu. Przeznaczone są do korzystania ze stron serwisu. Przede wszystkim zawierają nazwę strony internetowej swojego pochodzenia, swój unikalny numer, czas przechowywania na urządzeniu końcowym.
    3. Podmiotem zamieszczającym na urządzeniu końcowym użytkownika Serwisu pliki cookies oraz uzyskującym do nich dostęp jest operator Serwisu określony w par. I pkt. 2.
    4. Pliki cookies wykorzystywane są w następujących celach:
      1. dostosowania zawartości stron internetowych Serwisu do preferencji użytkownika oraz optymalizacji korzystania ze stron internetowych; w szczególności pliki te pozwalają rozpoznać urządzenie użytkownika Serwisu i odpowiednio wyświetlić stronę internetową, dostosowaną do jego indywidualnych potrzeb;
      2. tworzenia statystyk, które pomagają zrozumieć, w jaki sposób Użytkownicy Serwisu korzystają ze stron internetowych, co umożliwia ulepszanie ich struktury i zawartości,
      3. określania profilu użytkownika w celu wyświetlania mu dopasowanych materiałów w sieciach reklamowych, w szczególności sieci Google.
    5. W ramach Serwisu stosowane są dwa zasadnicze rodzaje plików cookies: „sesyjne” (session cookies) oraz „stałe” (persistent cookies). Cookies „sesyjne” są plikami tymczasowymi, które przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika do czasu wylogowania, opuszczenia strony internetowej lub wyłączenia oprogramowania (przeglądarki internetowej). „Stałe” pliki cookies przechowywane są w urządzeniu końcowym użytkownika przez czas określony w parametrach plików cookies lub do czasu ich usunięcia przez użytkownika.
    6. Oprogramowanie do przeglądania stron internetowych (przeglądarka internetowa) zazwyczaj domyślnie dopuszcza przechowywanie plików cookies w urządzeniu końcowym użytkownika. Użytkownicy Serwisu mogą dokonać zmiany ustawień w tym zakresie. Przeglądarka internetowa umożliwia usunięcie plików cookies. Możliwe jest także automatyczne blokowanie plików cookies Szczegółowe informacje na ten temat zawiera pomoc lub dokumentacja przeglądarki internetowej.
    7. Ograniczenia stosowania plików cookies mogą wpłynąć na niektóre funkcjonalności dostępne na stronach internetowych Serwisu.
    8. Zalecamy przeczytanie polityki ochrony prywatności, aby poznać zasady korzystania z plików cookie wykorzystywane w statystykach: Polityka ochrony prywatności Google Analytics
    9. Pliki cookie mogą być wykorzystane przez sieci reklamowe, w szczególności sieć Google, do wyświetlenia reklam dopasowanych do sposobu, w jaki użytkownik korzysta z Serwisu. W tym celu Google może zachować informację o ścieżce nawigacji użytkownika lub czasie pozostawania na danej stronie.
    10. W zakresie informacji o preferencjach użytkownika gromadzonych przez sieć reklamową Google użytkownik może przeglądać i edytować informacje wynikające z plików cookies przy pomocy narzędzia: www.google.com/ads/preferences